Uusiutuvan energian tuottaja Elements on laajentanut omistajapohjaansa vauhdittaakseen yrityksen kasvua

Viime vuonna Suomen markkinoille jalkautunut Elements vauhdittaa kasvuaan laajemmalla omistajapohjalla. Onnistunut 50 miljoonan euron rahoituskierros tukee Elementsin kasvua tuuli- ja aurinkovoimaloiden hankekehittäjänä ja sähköntuottajana niin yrityksen kotimaassa Ranskassa kuin muualla Euroopassa mukaan lukien Suomessa.

Elementsin rahoituskierroksen tuloksena ympäristö- ja energiasijoituksiin erikoistunut Noria yhdessä uusien omistajien Bpifrance, Crédit Agricole, OCCTE ja Enerfip Gestion sijoittivat Elementsin kasvuun 50 miljoonaa euroa. Elementsin perustajat ja työntekijät toimivat jatkossakin yrityksen enemmistöomistajina.

”Elements iloitsee saadessaan uusia sijoittajia, jotka ovat sitoutuneita tekemäämme ilmastotyöhön ja jakavat yhtiön arvot. Vahvistunut omistajapohja takaa Elementsille leveämmät hartiat toteuttaa uusiutuvan energian projekteja myös Suomen markkinoilla, jossa yritys on toiminut keväästä 2022 lähtien”, toteaa maajohtaja Samir Abboud.

Osallistava liiketoimintamalli vakuutti sijoittajat

Vuonna 2015 Ranskassa perustetun Elementsin missiona on tuottaa vihreää sähköä tuuli-, aurinko- ja vesivoimalla paikalliset lähtökohdat huomioiden. Onnistunut rahoituskierros todistaa Elementsin osallistavan liiketoimintamallin merkityksen sekä paikalliselle yhteisölle että sijoittajille. Elements toimii uusiutuvan energian hankkeissa omistajana ja sähköntuottajana hankkeiden elinkaaren kaikissa vaiheissa.

Elements jatkaa vastuullista työtään vähentäen hiilidioksidipäästöjä sähköntuotannossa ja tukien projekteilla paikallista hyvinvointia ja luonnon monimuotoisuutta. Elements suunnittelee investoivansa 900 miljoonaa euroa uusiutuvan energian hankkeisiin ja kehittävänsä organisaatiota muun muassa kaksinkertaistamalla yhtiön työntekijöiden määrän vuoteen 2030 mennessä.

Lisätietoja

Samir Abboud, Maajohtaja
samir.abboud@elements.green
+358 40 778 4148

www.elementsfinland.green